В Районен съд - Дупница! Срещу 200 лева парична гаранция пуснаха бившия военен Никола Паунов

21 февруари 2020 08:35   2335 прочита


В Районния съд в Дупница разгледаха мярката за неотклонение на 76-годишния Никола Паунов. Мъжът бе задържан за 72 часа след като при пожар в помощна постройка на дома му бяха открити незаконно притежавани боеприпаси – над 120 броя електрокапсул-детонатора и повече от 5 кг взривно вещество. Съдия Светлана Пейчева отхвърли искането на районна прокуратура с мярка за неотклонение задържане под стража на лицето.

Съдът оредели тридневен срок за внасяне на сумата считано от днес. Делото пред окръжен съд Кюстендил е насрочено за 26 февруари от 14. 30 часа. Съдията се мотивира, че няма основание лицето да извърши друго престъпление. През 1967 година е съден за обида, но е реабилитиран. Няма данни да се укрие от органите на реда. След направено основно претърсване са иззети всички взривни вещества в дома на лицето.

Предстои да се извърши експертиза дали тези детонаторите са годни, каква им е давността. Дупнишка районна прокуратура ще протестира това определение. Припомняме, че на 17 февруари взрив в къща в Дупница вдигна полицията и огнеборци на крак. Сигналът б е подаден в РСПБЗН в 23. 25 ч, в спомагателна постройка към частен имот е възникнал пожар, пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Дупница, взривили са се и боеприпаси.

Огънят е унищожил паянтовата постройка, 2 кубика дърва и инструменти и машини, спасени от опожаряване са 3 сгради. Бившият военен и служител в мина Бобов дол Никола Паунов е работил с флекс и е предизвикал пожар.

Марти Иванов


Още за: Дупница   съд   военен   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар