В детските градини в Благоевград ще бъдат сформирани сборни групи през летния сезон

06 юни 2023 18:47   4995 прочита


Децата в детските градини на територията на община Благоевград ще могат да посещават дежурни сборни групи през лятото. Целта е родителите да бъдат улеснени въпреки сезона на отпуските, когато посещаемостта на малчуганите в детските заведения традиционно намалява.

През м. юни детската градина в с. Покровник ще остане отворена, за да бъде спестено неудобството на родителите, на които им се налага да пътуват към и от Благоевград през обходен маршрут заради строителните дейности по изграждане на нов мост над р. Струма.

За периода 03.07.2023 – 31.08.2023 г. дейност ще преустановят детските градини в селата Изгрев, Зелендол, Церово и Рилци, а през м. август и в Покровник.

При заявено желание от родител или настойник за малчуганите от филиалите в малките населени места ще бъде осигурен прием в детски градини, както следва: децата от с. Церово и с. Покровник могат да посещават ДГ „Усмивка“. Малчуганите от детската градина в с. Изгрев - ДГ 3 „Детелини“, децата от с. Зелен дол могат да посещават ДГ „Синчец“, а тези от с. Рилци - ДГ „Детски свят“.


Още за: градини   деца   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар