В деня на любовта и виното, 14 - февруари Детският парламент и РЗИ - оживиха центъра на Благоевград

14 февруари 2020 13:39   4459 прочита


В центъра на Благоевград днес се проведе безплатно изследване за ХИВ/СПИН и флашмоб. Началото на инициативите бе поставено със своеобразна работилница на любовта. В нея се включиха представителите на Детския парламент Димитър Борумов и Антон Велев и здравната инспекция.

Димитър е председателят на Детски парламент, той и неговият приятел зам. председателят на парламента Антон Велев казаха пред struma.com, че всяка година организират разнообразни инициативи. Те раздават презервативи на центъра на града и подтикват празуващите да водят по - безопасен сексуален живот.

"Раздаваме презервативи и предлагаме безплатни изследвания за ХИВ, независимо на каква възраст са хората и кой празник са избрали да почетат, трябва да се пазят", заяви с усмивка Димитър. "Аз празнувам Трифон Зарезан, наздраве на всички, които го почитат днес", каза още Димитър с чаша вино в ръка и празнично настроение.

Той беше в компанията на негови съученици, всички облечени екстравагантно истински се забавляваха докато пиеха вино, слушаха музика и спираха случайни минувачи, за да им честитят празника, да раздадат шеговито презервативи и да им предложат да се изследват безплатно. Всеки, който мина през центъра се спря, за да разговаря с тях. С празничния си дух, усмивки и шеговити закачки те очароваха благоевградчани.

В. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар