Уникално състезание, с уникални награди! С две счупени ръце, много емоции и изненади приключи традиционният турнир по футбол в община Петрич "Бачето"

21 януари 2019 12:24   19789 прочита
Пострадалите Георги Герчев и Красимир Караманов
Пострадалите Георги Герчев и Красимир Караманов


Пострадалите Георги Герчев и Красимир Караманов

С две счупени ръце, куп изненади и много емоции приключи 32-то издание на турнира по футбол в памет на спортния функционер Цветко Грозданов-Бачето, който е роден в село Рупите.

Турнирът е едно от най-старите футболни състезания в региона. В него вземат участие всички махали от село Рупите и имат право на участие само местни хора ( жители или с корени от Рупите). Изненадващо победител тази година стана отборът на "Лава", втори остана "Динамо", а третият призьор е "Космо", четвърто място за миналогодишният шампион "Юнак" и последно пето място за "Кожухски Сокол".

По традиция последният отбор получава прх за пране, с който да изпере екипите на останалите участници.

При индивидуалните отличия: Приз за най-добър вратар заслужи кметският син Александър Атанасов, Приз за най-добър защитник беше връчен на Трифон Божиков от "Лава", Приз за голмайстор спечели Илия Трендафилов от отбор „Лава“, който е реализирал 9 точни попадения и Приз за играч на турнира спечели Кирил Джигурски. Най - младият състезател се оказа 11-годишният Йоан Дамянов. Турнирът се проведе под перфектно съдийство от страна на Страхил Шурков - Боци.

Вяра Попова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар