Уникални великденски украшения представят в рамките на Великденска работилница

22 април 2019 14:40   3987 прочита


Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград- Христина Шопова официално откри тазгодишното издание на Великденска работилница. Тя поздрави преподаватели, родители и ученици от свое име и от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Сигурна съм, че тук ще бъдат изработени най-красивите Великденски аксесоари и със сигурност ще успеем да създадем едно настроение и в жителите на Благоевград. Няма по-хубаво от детския смях и глъч и аз много се радвам, че успяхме тази година да организираме Великденската работилница във фоайето на Община Благоевград. Благодаря на всички,които се включиха! Благодаря на всички деца, че са толкова прекрасни и с такова желание се включват във всички инициативи на Община Благоевград. Благодаря и на родителите, за това че ги подкрепят и стимулират децата да развиват своите интереси. В тези светли дни нека бъдем по-смирени, по-добри, с по-добро отношение към децата! Да бъдем по-позитивни и да се радваме на детския смях и глъч, а те да имат едно добро детство. Пожелавам на всички светли християнски празници! На добър час!“, каза в приветствието си зам.-кметът.

По време на откриването децата на Благоевград представиха изключително богата музикално-танцова програма.

В рамките на четири дни /до 25 април, включително/ жители и гости на Благоевград може да видят ръчно направени артикули, декупаж, картини и картички. Учениците от учебни заведения в Благоевград проявяват много творчество и креативност в направата на цветни великденски украшения.

В програмата участие взеха II ОУ „Димитър Благоев“, III ОУ „Димитър Талев“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, ХI ОУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“, клуб по интереси „Млад журналист“ към III ОУ, с ръководител Марияна Кърпачева и клуб „Магията на танца“,към II ОУ, с ръководител Ваня Георгиева.

Община Благоевград пожелава весели празници на жителите и гостите на Благоевград!

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар