Удар върху инвестиционно намерение! АС -Благоевград  отхвърли жалбата на бизнесмена Г. Ганджов срещу решението на ОБС, забранило строителство край кортовете в м. Бачиново 

08 юли 2020 15:14   13 коментара   14063 прочита


 

Благоевградският административен съд отхвърли жалбата на бизнесмена Георги Ганджов, управител на строителна фирма "Универсал Строй Консулт", поискал от съда    да признае за незконосъобразно решението на местните парламентаристи, гласували промяна на ПУП и изключване възможността за строителство в зелена зона за релакс в м.  Бачиново, край Благоевград.

АС  остави без разглеждане жалбата на Ганджов, обяснявайки подробно мотивите си. Съдът може да осъществи контрол върху крайния административен акт, но в правомощията на областния управител е да върне решение, което смята за незаконосъобразно и да оспори подобно решение на ОБС , във втората  част от жалбата, според съда, са включени задължения на кмета, към които съдът няма отношение.  

С такива мотиви съдът определи : Оставя без разглеждане жалбата на Георги Ганджов и прекратява производството по административното дело. Определението може да бъде обжалвано в законовия 7 дневен срок.. 

Припомняме,че  управителят на "Универсал Строй Консулт"  Георги Ганджов депозира жалба срещу решението на ОБС Благоевград, с което се възложи на кмета Румен Томов да се измени подробния устройствен план в района на тенис кортовете в м. Бачиново, с цел забрана на строителството там.  В жалбата си до съда, Ганджов искаше  отмяна на решението на съветниците, обявявайки го за незаконосъобразно. 

Както вече писахме, инвестиционното намерение на фирма" Универсал Строй Консулт"  се възобнови след като Румен Томов смени Атанас Камбитов на кметския пост. 8 години Кабитов не позволи в тази част, която според него трябва да остане зелена зона за отдих и релакс, да се извършва строителството. 

Преди около  2 месеца стана ясно, че от фирмата отново са се активизирали, за да осъществят намеренията си, на което общински съветници възроптаха остро и бяха категорични, че няма да позволят строежа на сграден комплекс с хотел, спа център и тенис кортове в района. 

Съветниците от ГЕРБ поискаха мораториум върху строителството, затова в залата на ОБС бе взето решение за промяна на ПУП, който забранява строителството в зоната.. 

Припомняме, че фирмата  със съдружници   Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов внесе това намерение по време на управлението на кмета Костадин Паскалев. Идвайки на власт Камбитов обяви, че докато е кмет няма да позволи строителството в зелената зона 
Фирмата  стана  собственик на 18 декара земя край м. Бачиново,  заменена срещу  1 етаж от МОЛ "Възраждане" ,замяната бе определена като "кон за кокошка" и около нея с години имаше сериозни скандали.  . 

Сделката   бе реализирана през декември 2006 г. от тогавашния областен управител на Благоевград Владимир Димитров на втората година от управлението на тройната коалиция. Мотивът бе, че етажът от МОЛ-а е нужен за новосъздадения Административен съд. 

Преди време пред Struma. com, бизнесменът Ганджов заяви, че фирмата му няма  нищо общо със заменката "кон за кокошка", а са  купили земята от друго лице. Ганджов обяви ,че намира общественотото недоволство около строителството за изкуствено разпалвано. Мястото  в момента , според бизнесмена ,е свърталище на наркодилъри, наркомани и прилича на сметище,затова той смята ,че с инвестиционното намерение мястото ще се облагороди . 

П. Костадинов 


Още за: съд   ганджов   дело   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
08 Юли 2020 15:33 | Рени
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Сега вече Томов може да пусне кокала спокойно


08 Юли 2020 16:10 | Реален
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Днес, когато е особено актуална темата за застрояването на парковете, Ловен дом и, Бачиново, искам да подсетя бъдещият кмет на града Атанас Киряков, да обърне особено внимание на приноса на постоянните общински съветници по отношение на презастрояването на Благорвград и превръщането му в бетонова джунгла. Освен това, да се установи какви частни интереси са имали общинските съветници, и каква част от тях са били реализирани. И още нещо. Гласуваният от общинските съветници Мораториум преди известно време, е всъщност само една мярка за временно успокояване на надигащото се недоволство от гражданите на Благоевград. Убеден съм, че Атанас Киряков като бъдещ кмет на града ще направи всичко възможно съгласно Законите в РБ, да не се застрояват парковете и зелените площи в Благоевград.


08 Юли 2020 16:34 | �� ����� � ����
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе, Томчо ще си тръгне, ама ако дойде Дончо, лошо, хора лошо


08 Юли 2020 16:42 | в отпуск
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

е защо да не се застрои бачиново ??
нека се построят там ресторанти, хотели, атракциони ..хората да се забавляват
сега да не би да е по добре с този гьол там и четири пет патки в него ?


08 Юли 2020 17:07 | Горан
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ей тук трябва да целувате краката на съветниците от ГЕРБ! Ако не беше предложението, което направиха, сега нямаше да има връщане назад и Бачиново да се застрои! Къде са подлогите на Томов! Кажете нещо умно сега!


08 Юли 2020 17:16 | Джак
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Отпускаряяяя, ти тъп ли си или си тъп, случайно ??? Какви атракциони, какви пет лева?? Като искаш хотели, бетон и ресторанти, бЕгай на Сланчака!!!!!


08 Юли 2020 19:23 | ИНСП. ПО ТРУДА
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

И какво лошо има да има и хотели и ресторанти и басейн и кортове, сега е пущеняк


08 Юли 2020 20:57 | до ИНСП.. ПО ТРУДА
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Нали и сега има ресторант Воденицата, има Гъбката, има Карибите, .това е напълно достатъчно ...трябва ни здраве, въздух, природа, зеленина, а не бетон,.... ако искаш бетони седи си в града и си гледай бетон колкото си щеш


08 Юли 2020 21:56 | Мнение
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Няма съдия, който да застане зад олигархията срещу обществото в този казус! Съдилищата са категорични в такива казуси, а интересите на тези са репресия по отношение на обществеността! Томов може спокойно да си тръгне.


08 Юли 2020 22:39 | новогражданин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

интетесува ме новото строителство и какви ще са цените на апартаментите в този квартал бачилово


09 Юли 2020 00:36 | Павле
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Много тъпи селяни дойдоха в Благоевград. Ако искате бетон, ами ходете си на село и си бъркайте! На един прост селянин ме му трябва парк, опера, театър, библиотека.


09 Юли 2020 13:57 | Елена
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

IDI NA BACHEVO


09 Юли 2020 18:32 | Чудесно
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Възможно най - добрия резултат от обжалването на червените потурковци! Ходете се жалете пред президента-престъпник!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар