Завръщането! Женствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   РегистрацияЗабравена парола

Учителка в благоевградската НХГ "Св.св. Кирил и Методий" показа креативен метод на преподаване на чужд език


2 октомври 2015 10:12   23867 прочита

Снимки: http://nhg-blg.com
Снимки: http://nhg-blg.com


Снимки: http://nhg-blg.com

На 1 октомври 2015 г. госпожа Антоанета Мирчева, учителка по английски език в НХГ, сподели своя опит от квалификацията през септември в Англия. Учители по различни предмети проследиха с интерес примерите за мотивиране на учениците за говорни умения: Състезания с фразови глаголи и думи, игри, използване на снимки и картини от интернет.

Особено ценна бе идеята за показване на силните и слабите страни при ученическото представяне и как толерантно да се дават съвети за подобряване на уменията. Вероятно много от учителите скоро ще изпробват в своите часове идеи като тази за образно показване словореда в изречението чрез нареждане на учениците един до друг или тази за „Тичащата диктовка“, чиято цел е развиване на умението за слушане и помнене.

Госпожа Калинка Йорданова представи плана на методическото обединение за настоящата учебна година.

Главен учител по немски език Румяна Войнова се ангажира чрез плана за квалификационна дейност в НХГ всички примери за креативно преподаване да стигнат по електронен път до всеки член на колектива.

Още за: учителка  опит  език Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.