Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца  
   –егистрац舫абравена парола

”ченици от –азлог участваха в обучение по кодиране в »тали€


16 май 2019 14:25   2590 прочита”ченици от ќ” "Ќикола ѕарапунов" в –азлог участваха в обучение по кодиране в »тали€.

”чениците от 7 клас  ристи€н —ланчев, »ван ≈лчинов, ћартин ƒурев, —тили€н ƒелибосов и «дравко ѕетров от ќ” „Ќикола ѕарапунов”, гр. –азлог, придружени от своите учители, участваха в обучение по кодиране в Minecraft в гр. ћонополи, »тали€, водено от главни€ ментор на Minecraft, ћарио ѕрофумо.

¬ече втора учебна година 14-годишните ученици продължават успешно работата си по ≈вропейски проект "—ъздаване на дигитална среда на обучение"/ CODE-E/ по програма ≈разъм+ с координатор за българското училище – г-жа …орданка  рънчева, старши учител по английски език.

”чениците са включени в клубове по кодиране, финансирани от проекта и водени от г-жа јнна ѕанкова, старши учител по информационни технологии, г-жа  атерина –адева, учител по географи€ и икономика, и г-н »ван ћишков, учител в ÷ƒќ. ƒецата създават свои проекти, игри и анимират комикси в платформата Code. org и програмата Scratch, а в Sonic Pi те пишат кодове по дадени ноти и генерират свои музикални произведени€. — приложението Appinventor учениците създадоха туристически пътеводител на община –азлог, който може да се използва от дигитални устройства, верси€ Android.

«а направените проекти и про€вената креативност по време на обучението, проведено на английски език съвместно с деца от другите училища – партньори oт »тали€, ѕолша, “урци€, момчетата получиха оценка „ѕерфектна работа”. —ъщи€т преподавател проведе обучение и с учителите. ¬сички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft.

ќще за: ученици  –азлог  обучение ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.