Ученици от Разлог участваха в обучение по кодиране в Италия

16 май 2019 14:25   3000 прочита


Ученици от ОУ "Никола Парапунов" в Разлог участваха в обучение по кодиране в Италия.

Учениците от 7 клас Кристиян Сланчев, Иван Елчинов, Мартин Дурев, Стилиян Делибосов и Здравко Петров от ОУ „Никола Парапунов”, гр. Разлог, придружени от своите учители, участваха в обучение по кодиране в Minecraft в гр. Монополи, Италия, водено от главния ментор на Minecraft, Марио Профумо.

Вече втора учебна година 14-годишните ученици продължават успешно работата си по Европейски проект "Създаване на дигитална среда на обучение"/ CODE-E/ по програма Еразъм+ с координатор за българското училище – г-жа Йорданка Крънчева, старши учител по английски език.

Учениците са включени в клубове по кодиране, финансирани от проекта и водени от г-жа Анна Панкова, старши учител по информационни технологии, г-жа Катерина Радева, учител по география и икономика, и г-н Иван Мишков, учител в ЦДО. Децата създават свои проекти, игри и анимират комикси в платформата Code. org и програмата Scratch, а в Sonic Pi те пишат кодове по дадени ноти и генерират свои музикални произведения. С приложението Appinventor учениците създадоха туристически пътеводител на община Разлог, който може да се използва от дигитални устройства, версия Android.

За направените проекти и проявената креативност по време на обучението, проведено на английски език съвместно с деца от другите училища – партньори oт Италия, Полша, Турция, момчетата получиха оценка „Перфектна работа”. Същият преподавател проведе обучение и с учителите. Всички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft.


Още за: ученици   Разлог   обучение   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар