Tворческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог

13 юни 2024 18:57   1687 прочита


 

Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща членове на Управителните съвети,  читалищни секретари и библиотекари на читалищата, за да им благодари, че достойно  отстояват своите мисии на културни организации в населените места.

„Тази среща е повод да отчета огромната  роля на разложките читалища в съхраняване на традициите и изграждането на нови празници в населените места. – сподели кметът.“

Той подчерта ролята на библиотекарите и на библиотеките към читалищата, които съхраняват хиляди томове световна и българска литература, и е необходимо и през лятото да продължават да привличат читатели с редица инициативи.

„Имаме високи постижения в художествената самодейност и в популяризирането на професионалното изкуство, - каза още той, - модернизира се материално-техническата база на читалищата.“ И представи „Фестивално лято“ 2024, театралните празници „Звездите на театъра“, фестивала „ На армане с тъпане“, празника на 24 юли, когато сцената е на самодейците на община Разлог и   подчерта, че реализацията на събитията е възможна с добрата съвместна организация и партньорство с читалищата.

Кметът на общината не пропусна да отбележи ролята и на Обредния дом в организацията на златните и сребърни сватби, на съвременните сватби, както и в организацията на тъжните ритуали.

Срещата премина в откровен разговор за постиженията и проблемите пред читалищата, състояние на материално-техническата база и подобряване на комуникацията между читалищата и Община Разлог с цел навременно информиране и популяризиране на постиженията на българския феномен – читалищата.

„Тези творчески срещи ще продължат, защото е важно да се чуваме. – каза още  Красимир Герчев, -  за да реализираме заедно и ефективно културните програми на община Разлог и читалищата, за да обогатим културния отдих на населението и превръщаме община Разлог в целогодишна културна дестинация.“


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар