Тържествено! Община Разлог отбеляза годишнината от рождението на Васил Левски

18 юли 2020 09:06   2366 прочита


Преди 183 години Васил Иванов Кунчев се ражда в мрака на робското време – време на оцеляване и вековен напън да се размие българската кръв в чужди вени; време без Църква, но с вяра; време без държавност, но с духовност! Светлата му душа погълна това време и го обгърна, разкъсвайки мрака на оцеляването и стъпка по стъпка, изгради знаците на надеждата за свобода. 

В знак на уважение, венци и цветя пред паметника на Васил Левски на Централния площад в Разлог, поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, Исторически музей - гр. Разлог, Народно читалище,, 15 септември 1903 – 1909 г. “, Център за настаняване от семеен тип, политически партии, организации и признателни граждани. 

"Да помним и пазим заветите му, да бъдем достойни последователи, но и истински пример, че с мисъл за отечеството и посветеност на народното дело, работим и служим днес", каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. 

Духовият оркестър към НЧ "15. 09. 1903" г. добави атмосфера към събитието, а да почетат Апостола по повод годишнината от рождението му - 18. 07. Имаше и много признателни граждани и деца. Уредникът в Исторически музей гр. Разлог Илия Тантилов изнесе кратко слово с интересни факти за живота на Левски и негови последователи извън пределите на България. 


Още за: Разлог   рождение   Левски   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар