Туристите в Сандански с още една екстра! Вече има от къде да си купят еко фермерски продукти от Пирин и Стара планина!

28 март 2024 21:35   53869 прочита


От 10 дни в курортния град туристите вече си купуват здравословно месо от фермите на Яне Янев в малко бутиково фермерско магазинче на ул. „Св. Св. Козма и Дамян“ 56 в гр.Сандански.

Това е първия по рода си фермерски магазин с електронна търговия в целия регион. Както жителите и туристите на Сандански, така и всеки дори в най-отдалечената точка в България ще може през електронния магазин bioangus.bg да опита истински фермерски планински продукти. Tелешко месо от Блек Ангъс в буркани, телешки стекове, сурово-сушени специалитети, био мед и уникални билкови диджестиви от 100 билки брани на Еньовден и екстракт от алиботушки (мурсалски) чай. Тук можете да разгледате и интригуващата история на Bioangus, в която ще прочетете за всички премеждия през които са минали 7 поколения скотовъди Яневи, за да запазят традицията.

 С водосвет екипа на Био Ангус Премиум на 17 март стартира с над 35 фермерски продукта от животните отглеждани в Bioangus.

За Struma.com Яне Янев разясни: „В нaшите био ангус храни няма нишесте и фибри, полизахаридни добавки и соев хидролизат, индустриални суровини, протеинови извлеци и др., мононатриев глутамат.”

При лабораторен анализ установихме, че 62% от мазнините в Био Ангус телешкото месо са мононенаситени, което означава, че те са толкова полезни за сърцето и здравето, колкото и мазнините, които се откриват в студено пресования зехтин. 

Характерно за Био Ангус месото е, че е отличен източник на протеини, жизненоважни витамини от група B и витамин D и минерали, които подпомагат растежа и възстановяването на човешкото тяло. Месото ни е и важен източник на микроелементи и съдържа така ценните желязо и органичен селен. То е с високо съдържание на фосфор, а това помага на тялото да преобразува приетата храна в енергия. Цинкът играе жизненоважна роля в клетъчния метаболизъм на тялото. Той помага да се поддържа силна имунна система, която от своя страна се бори с инфекциите. Цинкът в телешкото месо се усвоява по-лесно, отколкото този, съдържащ се в растителните храни и не на последно място нашето органично телешко месо помага след травми, изгаряния и инфекции да се възстановите бързо.

 

 

0 коментара