Трудови инспектори проверяват фирма "Феникс Дупница", след като 37- работници са в престой

12 февруари 2020 15:22   4144 прочита


Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма “Феникс Дупница”, след като 37-те й работници са в престой по вина на работодателя. Това съобщи директорът на инспекцията в Кюстендил Валентин Златински, цитиран от БТА. Предстои да бъде уточнено дали престоят на работниците е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат възнаграждения, посочи Златински.

Не е ясно и това дали дупнишкото предприятие ще възстанови дейността си. Златински каза още, че до този момент работещите във фирмата не са имали проблеми, свързани със забавяне или неизплащане на трудови възнаграждения. В понеделник Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение “парична гаранция”, в размер на 10 000 лв. по отношение на собственика на “Феникс Дупница” Кольо Илиев. 67-годишният собственик на фирмата за вторични суровини се предаде в полицията на 7 февруари след три денонощия полицейско издирване.

Търсенето му беше свързано с връчването на издаден от РИСОВ-Перник акт за принудителна административна мярка – незабавно прекратяване на дейността на фирмата. Районната прокуратура в Дупница пък води досъдебно производство срещу Илиев заради натрупаните в близост до моста на магистрала “Струма” отпадъци.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар