Привикаха Найденов в парламента заради Дюнигейт

16 януари 2013 11:37   2751 прочита
Мартин Димитров и Иван Костов постигнаха своето, като убедиха управляващите, че Найденов трябва да бъде изслушан. Сн.: БГНЕС
Мартин Димитров и Иван Костов постигнаха своето, като убедиха управляващите, че Найденов трябва да бъде изслушан. Сн.: БГНЕС


Мартин Димитров и Иван Костов постигнаха своето, като убедиха управляващите, че Найденов трябва да бъде изслушан. Сн.: БГНЕС

Няма да се създава парламентарна анкетна комисия за "Дюнигейт". Депутатите обаче ще изслушат земеделския министър Мирослав Найденов.

Депутатите отхвърлиха предложението на съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров за изслушване на министъра на земеделието Мирослав Найденов за продажбите на парцелите по морето около Несебър, извадени от горския фонд, при първото гласуване, но го приеха на второто, предаде БГНЕС.

Поводът са извадените от горския фонд 5 парцела, подготвени за продажба, без да са спазени съответните процедури, аргументира се Костов от парламентарната трибуна.

Той напомни и за тиражираните кадри в Интернет, в които ръководителят на РИОСВ-Бургас, подписал документите, позволили сделката за дюните край Несебър, се е возил на джип на СЛЕ Груп - фирмата купувач на терена, и това може да се провери, уточни той.

Този човек нагло излъга, допълни Костов. И ако министърът на земеделието не дойде за изслушване, ще извикаме министър-председателя, защото лицата, които са замесени в случая са и политически лица, констатира съпредседателят на СК.

При първото гласуване депутатите отхвърлиха предложението, но след апела на Мартин Димитров за повторно гласуване народните представители промениха решението си.

Изслушването става първа точка в дневния ред на парламента за утре, четвъртък.

Междувременно обаче Мирослав Найденов дойде в парламента и от пленарната трибуна поиска отлагане на изслушването му за другата седмица. Причината е, че утре е в командировка в Берлин.

Същевременно депутатите отхвърлиха предложението в дневния ред да влезе решение за създаване на анкетна комисия за проверка на скандала със земите в Несебър. Предложението бе на БСП и ДПС. Заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан предложи прегласуване на предложението, като заяви, че отрицателният вот срещу създаването на тази комисия, е необоснован, тъй като министър-председателят Бойко Борисов е бил „за” създаването на анкетна комисия по случая „Несебър”. Въпреки това при прегласуване депутатите отново отхвърлиха създаването на анкетна комисия.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар