Тренировъчното игрище на ОФК Вихрен ще бъде изцяло реновирано

17 септември 2019 09:30   2576 прочита


Община Сандански подписа договор с БФС за реализацията на нов проект: Реновация на тренировъчното игрище към Стадион „Спартак“. Ремонтът започна днес и се очаква да приключи към края на месец октомври 2019г.

Новият терен (на холандската марка Еделграс / Edelgrass) ще представлява една професионална и модерна настилка, покриваща всички изисквания за качество на ФИФА. Спортното игрище ще бъде с размери 64м / 94м. Очаква да покрие всички нужди на детско-юношеската школа и на мъжкия отбор на ОФК Вихрен. Теренът ще помогне за развитието за над 240 деца от всички краища на Община Сандански. Освен максимален комфорт по време на тренировки и турнири, покритието ще гарантира и сигурност за спортистите, тъй-като некачествените терени са предпоставка за контузии.

Изграждането на терена ще бъде реализирано от Динамик Спорт (Dynamic Sport EU). През 2015-та година те изградиха Националната Футболна база на БФС в София, кв. Бояна. Финансирането е благодарение на програмата Фифа Форуърд (Fifa Forward) и стойността на проекта е 420 000 лева.

Очаква се старият терен да бъде отстранен до края на месец септември. След това ще последва изграждане на нови дренажна и поливна система, подобрение в осветлението и ремонт на оградите. След завършване на основата ще бъде инсталирана и новата настилка.


Още за: терен   договор   проект   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар