ТИР самокатастрофира в Кресненското дефиле, водачът не е пострадал

09 март 2020 07:29   9580 прочита


ТИР “Мерцедес” със сръбска регистрация самокатастрофира тази нощ на Е-79 в Кресненското дефиле, водачът не е пострадал. Ремаркето на товарния автомобил виси над река Струма, а движението се осъществява в едната лента. 

Пътният инцидент е станал в 02. 40 часа в района на Креснеските ханове. Товарният автомобил се движи в посока Кресна и ГКПП Кулата-Промахон, на дясна крива поради мокра пътна настилка, влекачът се удря в десния скат. След това минава през насрещната лента и къса мантинелата.,пише Бгнес  

При удара в нея влекачът се усуква и връща в насрещната лента. Ремаркето продължава пътя си и висва над реката. Водачът е излязъл, няма разпилян товар като при другите подобни произшествия в последно време в дефилето. 

Покрай задницата на ТИР-а и ската се минава буквално през „иглени уши”, движението се осъществява в лентата в посока Кресна и се регулира от Пътна полиция. 

Тази сутрин  започна изтеглянето на катастрофиралия камион, което ще наложи спиране на трафика по най-натоварената пътна артерия в ЮгозападаНа място са служителите на Районна пътна служба-Благоевград, шефът на Областно пътно управление инж. Иван Кунев, шефът на КАТ-Пътна полиция и служители на пътноподдържащата фирма. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар