Танцьори от Сандански с 21 медала от Международен танцов фестивал в Пловдив

08 април 2019 10:47   2373 прочита


Танцьорите от Сандански грабнаха 21 медала от Международен танцов фестивал „Пловдив- Древен и Вечен“. The Hopers Hope, с ръководители Невена и Валентина Станкови, спечелиха 10 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала. Танцов състав "Празник", с ръководител Михаил Митрев, се завърнаха в Сандански с 2 златни и 2 сребърни медала.

VIII Международен танцов фестивал "Пловдив Древен и Вечен" се проведе в рамките на три дни в зала „Колодрум“ в българската столица на културата 2019. Сред стиловете, в които танцьорите мериха хармония, динамиха, организираност, синхрон и изящество, бяха балет, български народни танци- дивертисменти и сюжетни и тематични, танци на народите, ontemporary modern, Lyrical и много други.

Фестивалът има за цел да даде шанс за изява на значителен брой деца и младежи, да допринесе за повишаване на мотивацията им да се занимават с творческа дейност като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости(цигари, алкохол, наркотици и др.) и агресията. Да развива и популяризира танцовите стилове и да стимулира размяната на творческа информация.

Ц. Иванова


Още за: танцьори   медали   фестивал   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар