Талант, красота, пъстри миниспектакли показаха малчуганите в първия фестивален ден от „Дни на детското творчество“ в Благоевград

30 май 2017 09:22   3647 прочита


Деца от седем детски градини демонстрираха талант и финес в първия ден на тазгодишния фестивал „Дни на детското творчество“. Инициативата се провежда за 11 поредна година и има за цел да даде сцена за изява на младите таланти и да насърчи тяхното развитие в различни аспекти, както и да покаже отличната работа на преподавателите с децата на Благоевград.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати поздравителен адрес, чрез който приветства малчуганите и техните преподаватели.

Фестивалът „Дни на детското творчество“ бе открит с изпълнения на децата от ДГ №10 „Мак“, след тях излязоха и възпитаниците на детска градина „Здравец“, които изпълниха танцова композиция „Под дъгата“. Изключително добре подготвени, на сцената в зала „Яворов“, се представиха и малчуганите от ДГ „Роса”, които танцуваха,,Рожден ден“ и ,,В търсене на съкровищата“. Много настроение, красота и усмивки, предложиха и малчуганите от „Детски свят“, „Усмивка“, „Щастливо детство“, „Св. Богородица”. Във фестивала “Дни на детското творчество“ тази година участват около 600 деца.

Фестивалът на малките таланти на Благоевград продължава и утре от 16:30 часа в зала „Яворов“.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар