Световният ден на гласа бе отбелязан в ЮЗУ „Неофит Рилски“

16 април 2024 21:37   2961 прочита


Световният ден на гласа бе отбелязан в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Събитието беше организирано от гл. ас. д-р Анна Андреева, ас. д-р Радостина Костова и ас. Ангела Зелничка от катедра Логопедия към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“  съвместно с доц. д-р Бинка Добрева от катедра „Музика“, ас. Николай Бързаков от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ и техните студенти.

Събитието, което се състоя в кафе „Бон Тон, беше открито от гл. ас. д-р Анна Андреева. Тя разказа, че Световният ден на гласа се празнува всяка година на 16 април, а основната му цел е да се насърчат повече хора да оценят гласовото си здраве и да предприемат действия за подобряване и поддържане на добри гласови навици.

Празникът започна с представяне на различни техники за загрявка на гласа от студенти от специалност „Актьорско майсторство“, които предизвикаха голям интерес сред присъстващите.

След тях на импровизираната сцена излязоха талантливите студентки от катедра „Музика“ към Факултета по изкуствата, ръководени от доц. д-р Бинка Добрева. Те демонстрираха различни модели и техники на изпълнение чрез своите гласове. Голямо вълнение и бурни аплодисменти предизвика изпълнението на емблематичната песен „Притури се планината“ от Христина Ненкова, Валентина Шарденкова, ас. Беатрис Александрова и доц. Добрева.

Събитието завърши с викторина с награди, в която участниците отговаряха на любопитни въпроси, свързани с човешкия глас.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар