Съветниците  в Сандански решиха: Планът за парк "Св. Врач" ще се обсъжда и гласува след около месец! Кметът Стоянов с категорична позиция : Няма да позволя застрояване   

28 февруари 2020 07:54   13 коментара   6006 прочита


След близо три часа  дебати   по  плана за парк "Св. Врач " в Сандански съветниците от местния парламент, отложиха с около месец гласуването му, това се случи на сесията вчера. Наложи се мнението, че всякакво строителство в парка трябва да бъде сериозно обмислено, а консултанти обясниха, че статутът му трябва да е като на национален парк, а  идеята на община Сандански е паркът да остане такъв, какъвто е бил след 1912 г.  

Категорична бе позицията на кмета Атанас Стоянов, който изрази убедеността си, че сред съветниците няма човек, който да иска паркът да бъде застроен, и беше още по -краен : Докато аз съм кмет, такова нещо няма да позволя, каза градоначалникът,   „Следваме и продължаваме процедурата за нов Подробен устройствен план на парк “Свети Врач” от 2016 г., когато е прието да бъде изготвен такъв. Възложена е процедурата   на два етапа.

Първият етап е предварителен план и вторият окончателен”, заяви градоначалникът. В дебата се включиха съветници, консултанти, които се обединиха около това, гласуването на плана да стане след около месец, за да се прегледат детайлите и се вземе най-правилното решение.

В Сандански не са тайна мераците на определени бизнес кръгове от застрояване в парка и сериозни лобистки вмешателства в тези намерение, кметът обаче е категоричен, че местната власт няма да се поддаде на никакъв натиск и решението ще е изцяло в полза на града, защото паркът се е превърнал в едни от символите на града и уникален зелен оазис, какъвто в региона няма.  

П. Колев  
  

13 коментара
28 Февруари 2020 08:33 | Не спикмете
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Кмете събуди се и се осъзнай схемата и хората участващи в нея (Янко. Ангелов, Явор Аргиров, Бакалова с нови участници Валери Горчов и бившия г. архитект )защо се променя ПУП естествено за да се строи, разбира се няма да почнат веднага ще изчакат около 4години, и след това ще кажат Ами как всичко ни е законно и ни лук мирисали ни лук яли, така че новия кмет да не спи а да сезира прокуратурата.


28 Февруари 2020 09:39 | СТОП
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Кмете защо се правиш на глупав а и нас се опитваш да направиш, какво означава до като съм кмет няма да се строи в парка, Ами господин Кмете ти им дай да променят ПУП-а, пък после те ще си строят когато искат дали сега или след време ще е без значение.


28 Февруари 2020 09:53 | �� ���������������
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Защо не е включена горичката около беседката .Местността над езерото и плувните басейни. Площ от 250 декара е прекалено малка за парка. Защо се внушава на хората, че ако не се приеме сега ПУП на тази сесия ще е в ущръб на общината. Това е точно обратно. Може да се строи когато е приет орязан ПУП, в зоните където не е парка. Манипулациите са огромни. Докато не се приеме ПУП има надежда парка да се разширява!!!


28 Февруари 2020 11:24 | �� �����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

СКОРО НА ВСИЧКИ ЩЕ ИМ СТАНЕ ЯСНО, НО Е ВЕЧЕ КЪСНО. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ. ПОДКУПЕН НАРОД КАЛПАВИ РЪКОВОДИТЕЛИ.


28 Февруари 2020 12:31 | Петър
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кмета ги купи санданскалии и може си прае квото си иска. Толко струват 50-100 лв. Ако скочат още по 50 и сичко е точно. Ще разделят с янка парите от парапунов на санданскалии некви дребни и без парк


28 Февруари 2020 12:48 | �� ���������������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ГЕРБ 4 години правят ПУП на парка. На края 300 декара парк.


28 Февруари 2020 14:50 | На никудин.
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Това са спонсорите на ВМРО за изборите (парапунов и компания) от там беха 100 лв за глас. И сега Мравката требва да връща. Преставяте ли си хора, тоя е жертвал парка само и само да стане кмет.


28 Февруари 2020 15:20 | Анна Тренкова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмета слънце ще е вечно на власт и Сандански ще има парк!


28 Февруари 2020 22:05 | �� ���������������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЗАЩО СТАДИОНА НЕ Е В ПАРКА


28 Февруари 2020 22:42 | За пари
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Хора излезте и защитете парка, никудинското недоразумение и съветниците от ВМРО са продали парка.


29 Февруари 2020 08:39 | �� ���������������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ГЕРБ четери години бави проекта. Лъже че парка е бил до езерото, защото до сега не е имало ПУП за парка. Така че това е гнусна лъжа на Котев. Парка ще е толкова голям, колкото се приеме в ПУП-а. Защо стадиона не е включен в парка. Защо парка е само 300декара. Това ли е големият успех на ГЕРБ. Некадърници.


29 Февруари 2020 08:46 | Пирински
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защото до сега имаше дела, не можеш ли да се сетиш, или главата ти е за равновесие.


09 Март 2020 18:28 | вятър
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Приеме ли се ПУП на парка, развитието му свършва. ПУПа разрешава да се започне застрояване на изток по пътя от шатрата до хидрострой са дадени жилища да се строят в трапа под акропола. Нагоре гората с беседките е махната от парка, Ай честито, айдамаци като Малчев, Червения, Котев и проводниците им Янко и Явор съсипват парка. Сезиране на прокуратурата ревизия на бизнеса им и прибиране на имотите от държавата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар