Със заповед на кмета! Вечерен час за непълнолетните в Гоце Делчев от утре

20 октомври 2020 12:57   5082 прочита


От утре Община Гоце Делчев въвежда вечерен час за всички непълнолетни. Кметът Владимир Москов издаде заповед с редица ограничителни мерки с цел намаляване на разпространението на коронавируса в региона. 

Градоначалникът забранява излизането на деца до 18-годишна възраст навън за времето от 21:00 до 06:00 часа без основателна причина, която може да бъде само посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

Забранява се провеждането на групови празненства на закрито – сватби, годежи, кръщенета и други. Сключването на граждански бракове ще се осъществява в присъствието на длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, предаде Dnews.bg. Всички трябва да спазват физическа дистанция от 1,5 метра.

Заповедта влиза в сила от 21-ви октомври и е в сила за следващите 14 дни. Новите мерки се налагат заради усложнената епидемиологична обстановка в община Гоце Делчев, както и в цялата Благоевградска област, заради увеличения брой на жителите на Неврокопско с COVID-19 и запълнения капацитет на отделенията в МБАЛ „Иван Скендеров” –  Гоце Делчев. 


Още за: час   вечер   ковид   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар