Със задоволство обявиха: Дупница спечели важен проект, финансиран от Световната банка

12 януари 2016 17:08   5061 прочита


Изключително важен проект спечели Дупница, обявиха днес на пресконференцията кметът инж.Методи Чимев и експертът по социални дейности в Общината Нина Александрова. Той касае назначаването на 32-ма медицински работници за работа с деца и родители и е финансиран от Световната банка.

"С гордост може да обявим, че след приключването на стария проект и постигнатите резултати, от всички 66 общини, ние сме с 2-о финансиране след София, което е една отлична оценка за изминалия проект и предоставените услуги. Далеч след нас са Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Кюстендил и другите. 800 000 лева е сумата за Дупница за новите безплатни услуги, които ще предоставяме за децата и родителите. Ползите мопжете сами да ги прецените.

С нашия рехабилитатор дори възобновихме часове в училища за лечебна физкултура срещу гръбначните изкривявания. Проектът е за 24 месеца, като имаме уверение на министерството, че след това ще стане делегирана дейност, така че това може само да ни радва", коментира Александрова. "В случая говорим за напълно безплатни здравни услуги за тези деца и семейства. Само за информация, над 200 деца и семейства са се възползвали от изтеклия проект от месец септември 2014 година до края на миналата. А общо 1448 са децата, които са минали през профилактични прегледи. Така че, мога да обявя този проект за изключително ползотворен", допълни инж.Чимев.

По тази програма ще бъдат назначени педиатри, гинеколог, акушерка, стоматолог, социални работници, психолози, медиатори, детегледачки, специален педагог, медицински сестри, педагог, рехабилитатори. В края на април или началото на месец май ще бъдат обявени условията и критериите за участие в конкурса за тези позиции.


Още за: М. Чимев   проект   дейности   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар