Новините на югозападна България
Сузанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си  
   РегистрацияЗабравена парола

Съдят кмета на гърменското село Дебрен Т. Ходжова, замесена в афера с документи престъпления!


22 август 2019 12:41   4571 прочитаРайонна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жена за извършено от нея престъпление, свързано с документни престъпления, както и срещу кмета на гърменското село Дебрен Т. Ходжова, като нейна съучастничка.

Обвиняемата била осигурителен посредник на акционерно дружество, назначена с договор. Имала задължение да сключва от името и за сметка на фирмата договори за допълнително задължително пенсионно осигуряване в управляваните от дружеството пенсионни фондове, с лица, желаещи да сключат такива.

През септември 2017 г. в това свое качество тя изготвила заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида в друг съответен фонд. В графите за заявител, ЕГН, лична карта и адрес обвиняемата записала личните данни на друг човек и собственоръчно положила подписа на осигуреното лице. Сложила му служебен номер и го подписала.

С този документ отишла при кмета на село Дебрен – Тюркян Ходжова за удостоверяване на подписите в него, което било направено и същият бил регистриран в книгата за нотариални заверки.

След като заявлението било входирано в офиса на дружеството, жената съставила договор за допълнително задължително пенсионно осигуряване, като попълнила всички реквизити и положила подпис в графа „осигурено лице“.

С действията си обвиняемата целяла да докаже, че съществуващото правоотношение между подписаното от нея лице и пенсионния фонд, в който се водело въпросното осигурено лице, се прекратява. Като резултат натрупаните суми по индивидуалната партида следвало да бъдат прехвърлени в универсален пенсионен фонд, чийто осигурителен посредник била обвиняемата.

Обвиняемата подбудила кмета Ходжова да извърши престъпление в кръга на службата си, като да удостовери невярното обстоятелство, че подписът в частта „осигурено лице“ е положен от друго лице, с цел да бъде използван този документ като доказателство.

В хода на образуваното досъдебно производство са били назначени графически експертизи, от които е видно, че документите са били попълнени, подписани и заверени от обвиняемите.

Предстои делото да продължи в съда.

Г. Георгиев

Още за: прокуратура  съд  акт Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.