Съд за гоцеделчевец застрелял хладнокръвно овчарско куче  пред очите на собственика му 

18 юни 2021 14:45   5 коментара   7007 прочита


 Tериториално отделение – Гоце Делчев при Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд Г. Ц. за извършено от него престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК. ,същият застрлелял овчарско куче  пред очите на собственика му. 

            Обвиняемият Г. Ц. бил на лов. Приключил около 20 ч. и тръгнал с автомобила си, като след него тичало кучето му, порода английски сетер. Наближавайки главния път в района на местността „Летището“ до гр. Гоце Делчев, той спрял автомобила си и слязъл, за да прибере животното в клетка. Забелязал друго куче, порода северноазиатска овчарка, което нападнало неговото. 

Обвиняемият взел ловния си автомат, заредил го с ловни патрони и произвел изстрел. Овчарката извила, отскочила назад и се затичала към стопанина си М., който се намирал наблизо. Тогава Г. Ц. произвел втори изстрел по кучето, вследствие, на което то се претърколило. 

Стопанинът на пострадалото животно се възмутил от действията на обвиняемия. Между двамата мъже възникнал конфликт. М. се опитал да го спре и го предупредил, че ще се обади в полицията. Г. Ц. успял да се качи в колата и напуснал местопроизшествието. 

Пострадалото куче веднага било закарано при ветеринарен лекар, който го прегледал и установил две рани – на левия крайник и на гърба. Овчарката била в изключително тежко състояние и починала, докато й била оказвана медицинска помощ. 

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Била е назначена ветеринарномедицинска експертиза. Според заключението й смъртта на кучето, порода средноазиатска овчарка, се дължи на остра кръвозагуба и вероятно засягане на вътрешни органи – бял дроб, кръвоносно съдове, сърце, които са били причинени от огнестрелно оръжие. 

            От извършената съдебно-оценителна експертиза е видно, че стойността на средноазиатска овчарка е 1350 лева. 

Обвиняемият Г. Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност за проявена жестокост към гръбначно животно, по смисъла на Закона за защита на животните. 

  
 

5 коментара
18 Юни 2021 15:42 | Иво
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дончо Президент!


18 Юни 2021 16:19 | атлас
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПЪЛЕН ИДИОТ! Не съм запознат с закона за лова, но не вярвам да е разрешено да се ползва ловно оръжие извън зоната на организирания лов. Случайно може да застреля и човек при това пуцане...


18 Юни 2021 16:47 | Атлаза
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Да, може да застреля човек случайно, ама може и да се е бранил от зло "домашно" куче човека. Знаеш ли такава овчарка ако ти тръгне до къде ще стигне? Или да е бранил кучето си? Айде малко повече реализъм, а? Такива "стопани" на едри породи имат и други потбуди за гледане (буквално) на такива животни. Да не излезе, че тоя дето е направил това е за медал?


19 Юни 2021 01:03 | !!!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кучешки живот за тоя!!!


19 Юни 2021 17:27 | джоро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

демек кучето може безнаказано да те ухапе, но ти не можеш да го ритнеш за да се защитиш! куче или ром да си в тая държава!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар