Съботно: Какво е положението на ГКПП "Кулата"

25 юли 2020 10:52   7924 прочита


На граничен пункт "Кулата" ситуацията към момента е спокойна и трафикът е нормален на трасетата вход и изход за леки и товарни автомобили.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили и през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Ормениеон" в двете посоки. 

На ГКПП „Маказа“ - „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

От 22.07.2020 г. през  ГКПП „Илинден“-„Ексохи“ и ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 04.08.2020 г.

Припомняме, че влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr . Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

Г. Георгиев

 


Още за: трафик   граница   пунктове   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар