Стотици се веселиха на празника на село Брежани 

26 юни 2022 15:01   1 коментар   6059 прочита


 

Голям празник събра стотици жители и гости на село Брежани за празника на селото, който тази година се проведе в събота (25 юни). По традиция всяка година за празника, посветен на Св. Петър и Св. Павел в планинското село организиран редица събития, с които да почетат светиите, но и празника на малкото населено място. 

 

През целия вчерашен ден протичаха приготовленията за вечерта, вечер, която събра в центъра на селото местни жители, но и много техни гости от близо и далеч. Празникът на село Брежани уважи и кметът Апостол Апостолов, който поздрави празнуващите, пожелавайки им здраве, много щастие и късмет. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха оркестърът на Панчо и момичетата от НЧ "Христо Ботев", село Брежани и Райна Гюрова. Веселбата продължи до малките часове на нощта. 

 

Денят започна с футболен турнир, в който участие ще взеха ветерани от Брежани и Крупник, както и още 4 отбора. Празничните събития продължават на 29 юни, когато ще се състои служба в храма, а на 30 юни от 12. 30 часа ще бъде даден курбан за здраве. 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
26 Юни 2022 16:22 | подписка
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Да се върне старото име на селото - Сърбиново.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар