Стартира безпрецедентна великденска подписка в Благоевград: Жителите на кв. "Грамада" настръхнаха срещу свещеник-пришълец, разрешава погребения на хора, които не са от квартала, а за местните място няма

28 април 2016 12:26   6 коментара   15390 прочита
Ето така се погребват хора в гробището на Грамада
Ето така се погребват хора в гробището на Грамада


Ето така се погребват хора в гробището на Грамада

Преди около 2 месеца съобщихме, че същият този свещеник разрешава погребването почти на улицата, алармирахме, че при един дъжд пресните гробове ще се разрушат и труповете ще се покажат

Жителите на благоевградския квартал "Грамада" започват подписка срещу свещеника, които обслужва местния черковен храм. След смъртта на любимия за грамаждани отец Георги в гробищния парк е истински хаос.

Повод за подписката е отказът на свещеника в черква "Св. Николай Чудотворец" да разреши погребение на жителя на квартала Стоян Стоилов в местния гробищен парк. Нямало място, така тленните останки на Стоилов са закопани в гробището на квартал "Струмско" ", където той никога не е живял. "Няма да намеря покой, за това което ни причини попа, баща, майка ми, баба ми, дядо ми, всички са родени в Грамада, какво общо имаме със "Струмско", в гроба ще се обърне татко, каза през сълзи синът на Стоилов.

"Този човек не познава хората от квартала, чухме че е от Търново и не му пука, за това, че хората от квартала с дарения и благодарение на покойния отец Георги сами изградихме храма, неговото работно място, намесва се жена, която наскоро погребала съпруга си. "На Лазаров ден отидох до черквата с питка, питам жената там, къде е попа да ми почете молитва, а тя ми отговаря: "Няма да идва днес, в Бараково е", е може ли на такъв празник поп да няма, пита Олга. Заради това от вчера в квартала е инициирана подписка с искане свещеникът да бъде сменен.

Припомняме, че преди около 2 месеца ви съобщихме, че отскоро покойници в Грамада се погребват до оградата на парка, при един дъжд пресните гробове ще се свлекат и труповете ще излязат на улицата. След публикацията ни свещеникът бе глобен. Историите около местния поп възбуждат спомена за отец Георги. Покойният жител на квартала милееше за съгражданите си, нямаше празник в който той да не посещаваше лично домовете на хората, на Йорданов ден цяла Грамада очакваше в дома си благия свещеник.

Отец Георги направи пътека до институциите, до бизнеса, за да построи храм в гробищния парк, хората го обичаха..., защото бе истински божи служител. На сегашният поп малко хора в квартала знаят дори името му....

П. Петрова


Още за: жители   квартал   подписка   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
28 Април 2016 15:47 | 3693
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Подкрепям грамаждани, познавах и отец Георги. Прави са си хората.


28 Април 2016 17:29 | Вера
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Когато се пишат лъжи в седмицата преди Великден е голям грях. Познавах отец Георги, светла му памет и наистина милееше за Храма, защото го създаде и няма мъж от кв. Грамада, който да не е работил доброволно за изграждането му. Но има и друга истина, отец Кючуков започна да работи в храма, много след като отец Георги не работеше там. Знаете защо? Той не е заел неговото място и затова няма логика да се намесват двете имена. Гробищният парк е затворена площ и няма как да се правят нови погребения, освен ако нямаш старо място. За много мои познати от кв. Грамада, варианта за погребения беше отново кв. Струмско. В информацията по-горе пише, че за сигнала преди 2 месеца отеца е глобен. Подпорната стена ще се изгради, но не съм сигурна дали тези които пишат глупости ще имат спокойна съвест. Отец Кючуков повече от 15 години има прекрасно семейство в Благоевград и това, че не е роден тук няма никакво значение. Пожелавам ви светли и красиви Великденски празници, бъдете здрави и спете спокойно.


28 Април 2016 19:14 | мирянка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ПРОБЛЕМА трябва да се отнесе до митрополит Серафим. Но къде е той ? Църковните дела са занемарени за сметка на РЕКЛАМНИТЕ му участия.


29 Април 2016 10:51 | 777
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

"Гробищният парк е затворена площ и няма как да се правят нови погребения, освен ако нямаш старо място"
А знаете ли за последните няколко години колко се е увеличила тази площ? И нима глобата променя нещата?


29 Април 2016 11:30 | Стойко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ами леля Калинка, жена на свещеник, вдовица... Да каже попа защо искат да я прогонят и само интриги й правят!!! От както е тук с жена му само я тормозят! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!
Жената на попа се държи все едно гробищната църква й е бащиния.
Направихме място къде да сме подслонени на панахиди и погребения, а тия го направиха училище?! КЪДЕ БЕ ИМА УЧИЛИЩЕ НА ГРОБИЩЕТО????
Нахални селяни, кой ви докара в Грамада да рушите ???


29 Април 2016 11:32 | Стойко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И в Бараково се изпокараха с маса народ, кметица, посетители, .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар