Старт на Рафтинг сезон 2023! Тръгнаха първите лодки по река Струма

25 март 2023 18:29   5702 прочита


<Любителите на екстремните спортове, на различни възрасти, от рано тази сутрин се събраха край базата на Рафтинг БГ и река Струма за да поставят началото на официалното откриване на Рафтинг сезон 2023 година. Организатори са Рафтинг БГ/Х-клуб, община Симитли и РК Дефилето. Началото на сезона бе дадено от Мария Павлова и Станимир Станимиров - Чачи, инструктори по рафтинг, каяк и алпинизъм, а сред първите ентусиасти, качили се на лодка, бе най-малката Ема, която очакваше с нетърпение екстремното преживяване.

На откриване на новия сезон бе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с неговата съпруга, както и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, които посещават рафтинг центъра редовно и не пропускат възможността всяка година да се насладят на емоция от спорта. Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване, Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

Развитието на екстремните спортове е сред основните приоритети на община Симитли. През последните 26 години са положени много усилия за утвърждаване на този вид екстремен спорт. Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 14 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина.

  Освен рафтинг, центърът предлага и други услуги, сред които: - Пейнтбол; - Каньонинг; - Катерене; - Въжена градина. Рафтинг центърът се намира по път Е-79 София-Кулата, след Симитли. Има указателнa табелa за рафтинг център на първия мост. Отбивката е след 50 метра (след детелината за с. Полето ) в дясно за метан станцията, като се слиза под моста. За удобство на посетителите има удобен охраняем паркинг за коли. 


Още за: рафтинг   Струма   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар