Спектакълът „Забелязано в Благоевград“ на национален фестивал

16 април 2024 12:42   2821 прочита


Хитовият спектакъл на Неда Соколовска ще вземе участие на Фестивала на камерните форми във Враца
 

„Забелязано в Благоевград“ е документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за теми за града. Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността. Разказва за най-актуалните за благоевградчани теми като градската среда, изборите, уличните кучета, пазара, студентите, ежедневието на гражданите и мн. др. Главни герои в него са жителите на „Еленово“ и „Струмско“, работещите на пазара и много други наши съграждани. 

Участват актьорите Живко Гущеров, Жанет Каранова, Игор Дамянов, Албена Чобанова, Кънчо Кънев, Константина Георгиева, Недиляна Павлик и Александър Митев, а музика на живо изпълнява Лъчезар Кацарски. Всички те по време на спектакъла използват слушалки, в който звучи документалният запис на реалните хора, които пресъздават на сцената.

Представлението „Забелязано в Благоевград“ е селектирано за Фестивала на малките театрални форми във Враца, който ще се проведе този юни. Това е вторият национален културен форум, в който се включва „Забелязано в Благоевград“, след като миналата година донесе награди за женска роля и музика на Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски от фестивала „Нова българска драма“ в Шумен. 

Почитателите на театъра в Благоевград могат да се насладят на „Забелязано в Благоевград“ на 17 април и 27 май в Зала 2 на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. 


Още за: театър   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар