Служителка на пощенска станция в пернишко село с наказание за присвояване на чужди пари и документно престъпление

22 юли 2019 11:54   2874 прочита


Служителка на пощенска станция в пернишко село е с наложено наказание, след присвояване на чужди парични средства и документно престъпление. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на В.А., обвинена за извършените от нея престъпления.

От началото на март до края на април, подсъдимата А. в качеството си на длъжностно лице – служител в пощенска станция и пощенски раздавач в пернишко село, присвоила чужди парични средства. Общият им размер възлиза на 5700,60 лева, представляващи собственост на „Български пощи“ ЕАД. Тя съставила 38 официални документа – дневни отчети „Касова книга“, в които удостоверила неверни обстоятелства относно размера на касовата наличност. В графи „Наличност от предходния ден“ (начално салдо) и „Наличност в края на деня“ (крайно салдо) били посочени неотговарящи на действителността суми.

Подсъдимата А. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления и се е съгласила да й бъде наложено едно общо наказание „Пробация“, включваща следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от 18 месеца. До приключване на съдебното следствие присвоените парични средства са били върнати от нея.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

К. Тодоров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар