След трудова злополука! Оперираха пострадалия в мраморната кариера в с. Градешница! Инспекция по труда направи проверка...

16 юли 2019 11:32   6741 прочита
Снимка: илюстративна
Снимка: илюстративна


Снимка: илюстративна

Инспекция по труда Благоевград извърши проверка в мраморната кариера в кресненското село Градешница, където вчера пострада 47-годишният Иван Чалъков. Мъжът се нарани, докато изпълнявал трудовите си задължения.

По разказ на негови колеги той е най-опитният сред тях и дори им е провеждал инструктажи за работа. Какво точно се е случило вчера работниците не могат да кажат със сигурност, защото били далеч от Чалъков по време на инцидента. Казват само, че го видели да слиза от мотокара, който бил натоварен с мраморни плочи.

Екип на инспекция по труда веднага започна проверка, след сигнала за инцидента. "Пострадалият е имал сключен трудов договор. Все още се извършва документална проверка. Разпитан е изпълнителният директор на дружеството - Кирил Петров. Предстои снемане на обяснения и от работника", съобщиха за struma.com от Инспекция по труда.

Пострадалият Иван Чалъков е с фрактура на лявата подбедрица. Състоянието му не е сериозно и няма опасност за живота. Вчера е опериран в болницата в Сандански. Очаквайте подробности от проверката на инспекторите!

Г. Георгиев

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар