След нелеп инцидент! Побеснял кон, стъпкал смъртоносно жена в Петрич, вкара стопанката си в съда

14 август 2019 09:18   10731 прочита


Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З. Д. за извършено от нея престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК.

На 30.11.2017 г. обвиняемата. решила да закара храна на сина си, който работел на полето в района на бившето промишлено предприятие „Топливо“ до гр. Петрич. За предвижване до мястото жената използвала каруца с впрегнат кон, като качила и внука си. След като излезли от града, продължили по черен път, като в един момент животното се уплашило от шума и станало неспокойно. Жената усетила, че няма да може да го направлява, поради което взела детето и слязла от каруцата.

След като останал без контрол, конят, препускайки, продължил обратно в посока към града. Около 17 ч. животното се намирало по ул. „Дунав“, по която по същото време се връщали от работа три жени. Те чули тропот на копита, а в следващия момент видели препускащ с висока скорост кон, теглещ каруца. Животното било само, без водач. Застигайки пешеходките, той блъснал първо една от тях – П. Н., вследствие на което жената паднала. След това прегазил намиращата се на уличното платно К. М.

За инцидента били уведомени органите на полицията и екип на „Спешна помощ“, които пристигнали на място. Лекарите констатирали смъртта на пострадалата К. М.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на остра недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на открита, тежка черепно-мозъчна травма. Другата пострадала при инцидента жена е получила счупване на дясната раменна кост. Материалите за причинената телесна повреда са отделени в отделно наказателно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Мила Кирилова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар