Ски парк „Картала“ над Благоевград домакин на държавното първенство по ски-алпинизъм

16 февруари 2020 11:27   8278 прочита


За поредна година „Картала“ над Благоевград ще бъде домакин на държавното първенство по ски-алпинизъм. Днес /16 февруари/ ски паркът приема надпреварата, организирана от Българската федерация по катерене и алпинизъм.

„Тук, за щастие, Картала ни дава достатъчно сняг, за да проведем състезанието. Ще вземат участие десет жени и 25-има мъже от цялата страна, които ще бъдат разделени в три групи – A, B и C”, каза за Радио Благоевград дългогодишният планински спасител Красимир Стоянов от организаторите.

Категория „А“ е най-трудната, с денивелация около 1900 метра. Останалите „B” и „C” са категориите за любителите. „Опитали сме се да балансираме между натоварванията на различните категории, в зависимост от подготовката на участниците“, каза още Стоянов.

Дължината на трасето е от 12 до 15 км. Главен съдия на състезанието ще бъде Петко Тотев, а трасьор Николай Диков. Програмата е както следва: 8:45 ч. – проверка на екипировка и ИЛУ (горна станция на паничката) 9:15 ч. – старт 12:30 ч. – награждаване и закриване на състезанието – долна лифтова станция Състезанието се провежда с любезното домакинство на ски парк „Картала“, а наградите са осигурени от магазини за екипировка за катерене, планинарство, туризъм, ски и други спортове на открито.


Още за: картала   ски   алпинизъм   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар