"Синя зона" в Благоевград заработи от днес

27 април 2020 12:15   3514 прочита


По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с Решение на Кризисния щаб, почасовото платено паркиране синя зона на територията на Благоевград се възстанови от днес 27 април.

 Набелязани са конкретни действия за спазване на строги мерки, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната. С цел подобряване на възможностите за паркиране, режимът на кратковремeнно платено паркиране в Благоевград, започва да работи от понеделник /27 април 2020г/, при стриктно спазване на разпоредбите на Министерство на здравеопазването

Припомняме, че синя зона на територията на Благоевград, не работи от 19 март 2020г, като общината предостави възможност на жителите, които имат неотложна работа в центъра, да стигат с автомобила си, за да няма струпвания на пътници в градския транспорт.

Наблюденията обаче показват, че зоните са много претоварени и се ползват като паркинги, а не само при неотложна нужда. Заради отсъствие на контрольор-инкасатор се стига до ситуации, при които наематели на паркоместа, попадащи в обхвата на  не могат да ги ползват. Наблюдават се случаи на паркиране в нарушение на Закона за движението по пътищата и на Правилника за прилагането му.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар