Син заряза болния си баща и превърна спешните медици в бавачки

14 януари 2011 00:08   4228 прочита

Лекари от Спешен център - Дупница вчера се възмутиха от поведението на син към баща, след като 60-годишният Кирил Василев от село Ярловци, община Самоков, бил намерен в безпомощно състояние в центъра на с. Крайници, община Дупница. Оказало се, че 60-годишният мъж боледувал от епилепсия и не се знае как се е озовал в дупнишкото село, което се намира на около 50 километра от родното му Ярловци.

Дежурната лекарка д-р Джорджева открила документи за самоличност в джоба на Кирил Василев и намерила визитна картичка на сина му, който работел като алпинист по високи строежи.

Обадих се на сина да знае къде е баща му и да дойде да го прибере, тъй като се свечерява и няма как да пътува за Самоков, а пък и състоянието му не е добро. За моя изненада синът отвърна по телефона: “Оставете го да преспи в Спешния център и утре сутринта ще се върне сам по живо, по здраво”.

Така и направихме. Дадохме топли напитки на Кирил Василев, дадохме му и храна. На сутринта при колегите се почувства по-добре и бе изпратен до автобуса на автогарата в Дупница за Самоков. Пари имаше в джоба.

Искаше ми се да кажа на неблагодарния син, че Спешен център в Дупница не е хотел и да дойде да прибере баща си, но сърце не ми даде и оставихме 60-годишния мъж под наше наблюдение, давали сме Хипократова клетва, заключи д-р Джорджева.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар