Симитли завърши празненствата по повод Трети март с шествие и празнична програма

03 март 2024 22:56   4935 прочита


Трети март! Ден на гордост и преклонение! Ден, в който трябва да почетем всички знайни и незнайни, дали живота си за вяра и освобождението на Отечеството.

В знак на признателност към подвига на героите, загинали за Освобождението на България, предвождани от шпалир от мажоретни състави и духова музика, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на местния парламент Вилимир Александров, народният представител Стефан Апостолов, евродепутатът Андрей Новаков, зам. – областния управител на област с административен център – Благоевград Христо Ангелов, общинска администрация, общински съветници, обществени дейци и граждани поднесоха венци и цветя на паметник „Лъвчето” .

Празничната програма на площад „Септември” започна с изпълнение на мажоретен състав към НЧ "Св. Климент Охридски - 1922" - град Симитли с ръководител Калина Марянска и рецитал от стихове, посветени на свободата на България. Ученици от пети, седми и осми клас към СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли и г-жа Вяра Боянска бяха подготвили емоционална програма по повод 146-та годишнина от Освобождението на България.

Слава! Вечна слава на хилядите знайни и незнайни български войни, загинали по бойните полета. Нека нашият земен поклон бъде най-свидният  израз на святи чувства, що питаем към сияйната слава на бойните герои на България! Поклон!

За финал, красива празнична заря озари небето над Симитли.


Още за: Симитли   празник   шествие   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар