Силен интерес към Международния турнир по шахмат „Димитър Георгиев“ в Петрич

03 декември 2019 15:02   3465 прочита


Петима гросмайстори и четирима международни майстори се включиха в Мемориалния международен турнир по шахмат в памет на КМС от Петрич Димитър Георгиев. Тази година беше петото издание на турнира с домакинство гр. Петрич.

Участваха 60 състезатели от страната и чужбина. Главен съдия на турнира беше Милен Петров, който поясни, че турнирът е част от Националния календар на Българска федерация по шахмат със статут на индивидуална купа, която носи точки на клубовете. Крайното класиране в престижния турнир се подреди, както следва: първо място за гросмайстор Кирил Георгиев, второ място за гросмайстор Крум Георгиев, трето място за гросмайстор Петър Дренчев.

Младата надежда в шахмата на Петрич, деветокласникът Димо Терзиев, успя да изпревари в класирането гросмайтор Роландо Кутиров. Петя Хаджииванова, ученичка в Трето основно училище „Гоце Делчев“, се представи най-добре във възрастова група до десет години. Петя беше и най-малкият участник тази година в турнира по шахмат в памет на Димитър Георгиев. Турнирът е с най-висок награден фонд в шахмата – 4 хил лв., осигурени от Община Петрич, която е и основен организатор.


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар