Шофьорски книжки вече ще се издават и за три дни

04 август 2021 17:10   7126 прочита


Шофьорски книжки вече ще могат да се издават до три работни дни от приемането на заявлението. Това е записано в промените на Правилника за издаване на българските лични документи, приети от служебния кабинет, съобщава Дарик. Възможността за “ускорена услуга” ще е валидна за гражданите, които подменят свидетелствата си за управление на моторни превозни средства поради изтичане/изтекъл срок на валидност, промяна в данните на водача – смяна на постоянен адрес от едно в друго населено място, фамилия и транслитерация, издаване на дубликат.

Заявления може да се подават както в звено “Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР, така и в звената на Дирекция “Български документи за самоличност”, когато подмяната на свидетелството за управление на МПС е част от подадените за подмяна останали лични документи – лична карта, паспорт.

Заради новата услуга са създадени и нови образци на заявленията.

В документа е предвидена и обикновена услуга за подмяна на чуждестранно СУМПС с българско. Срокът е до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звената “Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР, се посочва в прессъобщението.

Ускореното издаване на българските свидетелства за управление на моторни превозни средства не касае гражданите, които за първи път получават такъв документ – неговото издаване продължава да се извършва за срок до 10 работни дни от звената на Пътна полиция по постоянен адрес.


Още за: книжки   шофьори   адрес   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар