С пролетна магия в с. Крупник подкрепиха Станислав

21 април 2019 12:15   5516 прочита


От 3 до 83-годишни пяха за надеждата на Станислав. Майсторска хореография, танц и любов към най-благородната кауза „Пролет за Станислав“ бяха част от благотворителния концерт, който жителите на симитлийското село Крупник организираха в салона на местното читалище. Инициативата е част от общата кауза в Симитли „Пролет за Станислав“, която събира пари, за да направи възможна надеждата на Станислав, на 20 години да стъпи на краката си за първи път в живота му. Той ще замине утре за интервенция в клиника в Истанбул. Местните в Крупник, с много доброта и вяра, успяха да съберат още 1 116,00лв.

"Въпреки, че е празник, въпреки че много от нас, хората в селото се включихме в дарителските инициативи, проведени в Симитли, каузата и надеждата на Станислав ни събра и на Лазаровден. Голямо е доброто, което направиха всички талантливи деца, самодейците от Крупник, нашият приятел- народният певец Никола Тодоров, които направиха пролетната магия ", казва кметът на Крупник Иванка Чакалска. Станислав Ильовски, с майка и татко, с брат си, който също е с вроденото заболяване, непозволяващо самостоятелно придвижване и живот, бяха в залата, докоснати от добрината човешка и от респектиращата подкрепа.

Станислав Ильовски е 24-годишен, заболяването му е, на разбираем език за всеки, увреждане на крайниците, което увреждане не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиника –WV Hospital в Турция, Истанбул е направено първото вливане на стволови клетки на Станислав. Това му дава изключителен шанс за значително подобрение. На 22-ри април предстои ново вливане, чието въздействие ще е решаващо за следващите. За това събираме парите.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар