С информационна кампания Благоевград отбелязва Европейския ден за борба с трафика на хора

18 октомври 2014 17:32   5240 прочита


В Благоевград стартира информационна кампания по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Тя е организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора и ще продължи до 10 декември – Световния ден на човешките права. В Европа Денят за борба с трафика на хора се отбелязва от 2007 г.

Движеща сила на информационните инициативи ще бъдат учениците, студентите и младите хора в града. Студенти от Факултета по изкуствата при ЮЗУ със специалности „Филмова и телевизионна режисура”, „Филмово и телевизионно операторство”, „Филмов и телевизионен монтаж”, „Актьорско майсторство” и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” с ментор д-р Ирина Китова ще се включат активно в проявите. Те са поели и ангажимента да изработят лого и слоган на превенционно-информационните материали за шест от местните комисии за борба с трафика на хора в България – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик и Сливен.

Специално изработени тениски и чанти ще получат младите хора, които се включат в информационните часове на доброволците. Дейностите са в рамките на превенционно-информационната кампания на Националната комисия за борба с трафика на хора под мотото „НЕ Е ЗА ПРОДАН/NOT FOR SALE!”

В цяла Европа на 18 октомври се провеждат различни инициативи, които имат за цел да насочат вниманието към трафика на хора и общите усилия на всички страни в борбата с това престъпление.

Един от най-добрите начини да се предпазим от това зловещо явление е информираността. Когато знаеш какво е „трафик на хора“, какво може да ти се случи, кое е най-характерното за това престъпление, как можеш да се измъкнеш от такава ситуация или да помогнеш на човек в беда, тогава лесно можеш да предпазиш себе си и близките си. Трафикантите често предлагат лесни решения и изпълнение на мечтите за по-добър живот. Лесният път обаче не винаги е правилният път. Затова към подобни предложения трябва да се отнасяме резервирано, да ги обсъждаме с близките хора, да проверяваме достоверността им. Така ще си спестим редица неприятности, които нерядко оставят траен отпечатък върху живота ни години наред

 

 

 

 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар