РС - Кюстендил pеши: Праща зад решетките трима пияни и надрусани шофьори

07 февруари 2020 10:09   2800 прочита


Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров за 27- годишния Вергил И.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия. Вергил И. се призна за виновен в това, че на 01.01.2020 г. е управлявал лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно- 2, 25 на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 14 месеца. Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри и споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Виктор А., който също се призна за виновен в престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК / управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1 , 2 промила.

Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца. Виктор А. / на 36 години / се призна за виновен в това, че на 26.01.2020 г., в гр. Кюстендил е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта от 1, 41 на хиляда.

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал.1 от НК да се отложи за изпитателен срок от 3 години и наказание „лишаване от правото да управлява МПС“ за срок от 7 месеца, постанови Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, за подсъдимата Диляна А. Тя се призна за виновна в управление на МПС след употреба на наркотични вещества- „амфетамин“, на 23.01.2020 г. в Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимата.

В. Иванова

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар