РС – Дупница задържа под стража 23- годишен мъж, обвиняем за поръчков побой над дупничанин 

10 юли 2020 08:32   2982 прочита


Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева определи мярка за неотклонение,, Задържане под стража”, по отношение на 23- годишния Алекс К. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13. 02. 2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с неустановено до момента лице и Г. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота. 
При разпознаване, пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Алекс К., като едно от двете лица нанесли му ударите, на 13. 02. 2020 г., вечерта, пред входа на блока, в който живее. Припомням, свидетелка на инцидента се е развикала и нападателите избягали с тъмен автомобил. На пострадалия е извършена медицинска интервенция в областта на главата, като към момента, той не е напълно възстановен и все още не е ясно какви последствия ще има за живота и здравето му, се посочва в искането на прокурор Даниела Методиева. 
23- годишният Алекс К. е неосъждан, с настоящ адрес в с. Негован, Столична община. 

Видно от събраните доказателства по делото, а именно множеството гласни доказателства, може да се направи обоснован извод, че извършител на деянието е обвиняемият А. К., пише в мотивите на съдът. Касае се за едно тежко по смисъла на закона престъпление. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. 
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Алекс К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за поръчков побой, може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил. 

П.Попов 
 


Още за: РС   побой   мъж   поръчка   Дупница   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар