Решаването на проблемите на обществото с доброволците на новото време - млади, красиви и мъдри

20 февруари 2013 15:39   3199 прочита


Много млади хора избират да се включат като доброволци в каузи, които са хуманни. Участвайки в дейности на общности в изолация, в културни и социални проекти, те помагат да се случват „чудесата“ на общия живот на едно по-добро общество.

"Доброволчеството е стил на живот: да мислиш, чувстваш и действаш, раздавайки се и служейки на другите." (Б. Д. Кансеко)

Призванието за служене на човечеството означава безстрашно да поемем отговорността за днешното и бъдещото общество; да съберем воля и да отговорим на големите въпроси, които възникват в нас в това противоречиво и объркано време. Но колко сили са нужни за да се предприемат такива стъпки? Какъв огромен морален потенциал е нужен за да реализираш доброволни дейности? На такива въпроси може да ни отговори Кристи Робинсън. В ансамбли на талантливи хора в неравностойно положение, в групи на талантливи певци – участвайки заедно в репетициите и подготовката, тя съпреживява емоционални моменти, карайки хора в изолация да се чувстват част от най-атрактивните групи на млади хора. Тя отваря за обществото пространство, където се изграждат ценности като солидарност, толерантност и отговорност. Практическите резултати от идеите, в които тя се включва, виждаме при участието и в различни градски и социални дейности. Доброволчеството е неизменна част от философското образование, което се разпространява. То е средството, чрез което всички заинтересовани хора, които подкрепят моралното и хуманното, изразяват общественото си съзнание.

В нейната дейност се наблюдават елементи, които са „ ветропоказател” за моралната ни система, нужна на всяко едно общество. Примерът и е заразителен за всички около нея. Моментите на общи занимания, които Кристи извършва, се оказват полезна и много необходима програма за всички, които имат нужда от социално включване. Всяко едно общество има нужда от млади хора като Кристи Робинсън от Англо-Америнското Училище, за да можем, когато видим човек в нужда, да подадем ръка, а не да отминем и да оставим другите да решат проблема. Защото ако ние не решим проблемите на изолацията на едно общество, никой няма да ги реши.

Автор: Иван Карагьозов


Още за: каузи   дейности   общности   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар