Репортерски рейд: Почти 100 % е запълнен капацитетът на заведенията в Благоевград за студентския празник, механа "Старата къща" с мега парти

05 декември 2019 12:10   10136 прочита


Почти на 100 % е запълнен капацитетът на заведенията в Благоевград за студентския празник, показа проверка на Struma. com. Дни преди 8 декември, все още могат да се резервират места в местните механи и ресторанти.

Кувертът варира между 27 и 40 лв. Мега парти очаква студентите в една от най- предпочитаните механи в града-  "Старата къща". Отиваме на място, за да видим какво е обстановката. Уютно, приятно, топло, със зареден бар и пълна готовност за студентския празник.

„Напълно готови сме. Механата е пълна, но разбира се, винаги може да се намерим място за още една компания. Подготви ли сме богато меню, както всяка година. Предлагаме безалкохолно, минерална вода, салатата е царски микс с прошуто и кедрови ядки, основното е пиле по императорски със задушени зеленчуци и хляб, а десертът- торта гараш. Всичко това за цена от 35 лв.“, споделят от „Старата къща“.

„Стараем се всяка година да сме различни в менюто, но музиката- тя винаги е добре подбрана. И този 8 декември няма да отстъпи по нищо на предходните - ще има оркестър, който ще свири до зори на живо с трима певци“, допълват от механата. Цената на кувертът наистина е примамлива и това още една от причините „Старата къща“ да е с пълен капацитет. Механата е добре известна не само в града, но и в околностите и е предпочитана за всяко тържество, празник, банкет.

Проверяваме каква е ситуацията и в ресторантите, като един от централните е този на хотел „Монте Кристо“ в центъра на града. Управителят ни сподели, че ресторантът е почти пълен. За празника обаче, те имат готовност да посрещат студенти на свободна консумация. И тук разбира се има оркестър с жива музика за доброто настроение на гостите.

По традиция, едни от най-предпочитаните места за студентския празник си остават дискотеките. След механа или ресторант, младежите продължават с танци до зори. Независимо от неделния ден, в който тази година се падна празникът, дискотеките ще работят, за да могат да утолят желанието за танци на студентите. В една от предпочитаните дискотеки- The face, са подготвили горещо шоу с DJ Luka- Baby Topless Show.

Местните собственици на ресторанти, механи, дискотеки обаче не крият, че спрямо предходни години, тази има по- малко студенти, но основната им липсва те свързват с това, че датата се падна в неделя и много от младежите са избрали двудневни или тридневни пакети в близките курорти.

По- непретенциозните към обстановката студенти, са заложили на сбирка в така наречените „Весели къщички“ в центъра на Благоевград, където да похапнат вкусни мезета, приготвени на скара.

Struma.com ще проследи празника, за да станете и вие част от купона.

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар