Районен съд Кюстендил реши: „Задържане под стража“ за кюстендилец с 34 осъждания 

26 май 2020 11:46   1596 прочита


РС - Кюстендил, под председателството на съдия Елисавета Деянчева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 42- годишния кюстендилец Георги К. Той е обвиняем за кражба от лавка на Общинско предприятие „Ученическо хранене“, извършена в условията на опасен рецидив. Мъжът има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността. 
Георги К. е обвиняем за опит за кражба на компютър, монитор, принтер, микровълнова печка, машина за хот дог, касов апара от лавка на ОП „Ученическо хранене“, в сутеренния етаж на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, чрез повреждане на прозорец. Предметът на престъплението е на стойност 807 лв. 
Прокурорът от Районна прокуратура Светлана Ризова посочва в искането си до съда, че за това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3- 15 години. 
Обвиняемият и адвокат Стоилов поискаха по - лека мярка за неотклонение. 

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, както и, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговото съдебно минало и факта, че няма дом, където да живее. 

Постановеното определение, с което по отношение на Георги К. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване, в 3- дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил. 

П.Иванов 


Още за: затвор   арест   рецидивист   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар