Работна среща на общинското ръководство на Банско с институциите, отговорни за сигурността на жителите и туристите в града

29 ноември 2023 15:42   3185 прочита


 

Кметът Стойчо Баненски свика среща с представители на институциите, работещи на територията на община Банско – Полиция, ПБЗН, ПСС, Спешен център, Горски стопанства Места, Добринище и Елешница, ВиК, „Юлен“АД, НП“Пирин“, както и зам. -кмет Сашка Въчкова, секретаря Иван Докторов и началници на общински структури. 
Поводът за срещата бе създаване на работеща система за комуникация, координиране и съвместни действия при възникнали ситуации, бедствия и аварии, както и за превантивни действия при очаквано усложнение на обстановката. Целта е да се гарантира реда, сигурността, безопасността и спокойствието на жителите и гостите на общината. 
Община Банско е пред прага на активния зимен туристически сезон, когато се очакват стотици хиляди гости и мерките за подобрена връзка и комуникация в реално време между всички институции, общината и кметствата са неотложни, бе подчертано в дискусията. 
Участниците в срещата информираха общинското ръководство за направената подготовка за зимата и споделиха проблемите, за решаването на които е необходимо съдействие от Общината или нейното посредничество на национално ниво. Всички институции имат готовност за сезона с техническа и материална обезпеченост, както и с планове за работа в аварийни ситуации, докладваха представителите им. 
Кметът Стойчо Баненски ще свиква срещи в този състав регулярно през цялата година, за да се сведе до минимум риска от кризисни ситуации. 

В.Василев 


Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар