Първо място за Танцов клуб „Пирински наниз“, гр. Разлог на национален танцов фестивал във Велико Търново

24 април 2017 12:10   4543 прочита


Танцьорките от Танцов клуб "Пирински наниз", гр.Разлог, с ръководител Мария Калоянова, спечелиха безапелационно Седмия национален фестивал на любителските клубове по танци „Болярско надиграване”, гр. Велико Търново. Дворецът на културата и спорта в старата столица събра стотици танцьори от цялата страна, които показаха на сцената изключителни умения в танците и пресъздаването на емоция, традиция, бит и обичаи. Във фестивала, който се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов, взеха участие 28 школи от София, Пловдив, Велико Търново, Хисаря и др. Надпреварата бе изключително оспорвана, а групите бяха оценявани по стил, емоционалност на изпълнението, елементи, хореографско изпълнение и др.

Домакините признаха, че отдавна не са се докосвали до магията на танците и обичаите по начина, по който участниците от Пиринския край успяха да ги пресъздадат.

Ръководителят на танцовия клуб Мария Калоянова посвети наградата и първото място, спечелено от самодейците от НЧ „15.09.1903-1909“, на хората на Разлог-истинските ценители и пазители на културата и народното творчество.

Това е второ отличие за Танцов клуб „Пирински наниз“, който е основан през 2014 г. Дамите спечелиха още един оспорван танцов конкурс през есента на 2015 г.-фестивалът "Мизия пее и танцува", който се провежда ежегодно в гр. Плевен.

А. Дункина


Още за: танцьори   клуб   фестивал   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар