Първа копка за център от семеен тип за деца с увреждания в Кюстендил

27 ноември 2012 13:49   3633 прочита


Първа копка за център от семеен тип за деца с увреждания направи кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов. Настанените в центъра деца, който ще заработи през месец юни следващата година, ще бъдат между 14 и 16 на брой, а новите работни места, които ще бъдат разкрити са 25, посочи Паунов.

Паунов каза още, че чрез новия социален център общинската администрация се стреми да активизира социалната услуга и да открива нови работни места. "Стремим се да освободим и дома за деца в местността "Хисарлъка", където ще започне строителство на дом за възрастни хора", съобщи кметът на Кюстендил.

Стойността на проекта е 891 хил. лв., а продължителността му - 24 месеца. След изтичането на този срок ще се кандидатства по нов проект за финансирането на самата услуга. Парите са отпуснати изцяло по оперативна програма, допълниха от общинската администрация.

По проекта е предвидено и благоустрояване на района. Сградата ще бъде от 700 кв. м., едноетажна, но раздвижена и атрактивна. По строителството й ще работят кюстендилски строители, допълни Паунов.

Даниел Цветков


Още за: П. Паунов   копка   център   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар