Проверка потвърди : Няма нарушения в ползването на дървесина в ДГС Гоце Делчев  

20 август 2020 16:32   2930 прочита


 

 Съвместната проверка на Изпълнителната агенция по горите, РДГ Благоевград и Югозападното държавно предприятие в района на „ДГС Гоце Делчев” не откри нарушения по дисциплината на ползване на дървесина и за пореден път потвърди констатациите от предишни инспекции,съобщават от ЮЗДП . В периода 18-20 август горските експерти провериха по документи и на терен общо 14 подотдела в 8 обекта, в които 6 дърводобивни фирми извършват дейност.

Част от обходените обекти и насаждения са посочени от собственика и управителя на една от фирмите Ани Желязкова, а други са произволно избрани от проверяващите. 
 Няма констатирани съществени нарушения при ползването на дървесината, е заключението на експертите. В отделни обекти е установено, че сечищата не се почистват паралелно с извеждане на сечта. През 2020 г. „ДГС Гоце Делчев” е сключило договори с 18 търговци за покупко-продажба на стояща дървесина на корен, а с 9 от тях има договори за добив и закупуване на почти същите количества добита дървесина.  

Преди поредната инспекция в териториалното поделение на ЮЗДП беше организирана среща с представители на бизнеса, на която се отзоваха 7 фирми. Обсъдени бяха проблеми, свързани с дърводобивната дейност и подобряване организацията на работа. 

П. Иванов 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар