Прокуратурата с подробности за акцията в медицински център "Асклепий" в Дупница

23 юни 2020 17:36   8222 прочита


 Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по досъдебно производство, образувано за документно престъпление по чл. 308, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. 

Днес, 23. 06. 2020 г., след получено предварително разрешение от Районен съд – Дупница, е било извършено претърсване и изземване в помещения, ползвани от Медицински център „Асклепий. “ в  Дупница. Същите действия са били осъществени в къща и постройка в града, както и в лек автомобил м. „Сеат Ибиза“, ползвани от М. М. 

Като единствена възможност за събиране и запазване на доказателства, при условията на неотложност, е било осъществено претърсване и изземване в апартамент в ж. к. „Химик“, ползван от същото лице. 

Към настоящия момент е известно, че в периода от 28. 11. 2019 г. до 04. 05. 2020 г., в гр. Дупница, били съставени неистински официални документи - удостоверения за здравословно състояние на водач/кандидат за придобиване на правоспособност за управление на МПС. На тях бил придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на общопрактикуващият лекар д-р Йордан Никлев. В действителност обаче те не били изготвени от него, а от друго лице. 

Продължават активни действия по разследването. 

П. Иванов 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар