Проект "Спри и се прегледай" в битката срещу онкологични заболявания в Дупница

02 август 2013 11:21   6811 прочита


Проект „СПРИ и се прегледай“ на Министерство на здравеопазването ще бъде реализиран на територията на градове от цялата страна, като в тях попада и Дупница. Проектът цели трайното намаляване на смъртните случаи от онкологични заболявания чрез ранното откриване на случаите на рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво.

Проект „СПРИ и се прегледай“ предвижда да проведе 400 000 скринингови прегледа за трите вида рак до края на годината. Скрининговите прегледи и целият проект се изпълняват в съответствие с Европейските препоръки за борба с онкологични заболявания от 2003 г.

Предвидените дати за Дупница са в периода от 26 до 29 август за среща с хората. На срещата ще бъдат прожектирани информационни филми и клипове за проекта, както и презентация, с помощта на които проектът да бъде представен на хората по възможно най-достъпен начин. Ще има възможност за въпроси и отговори, като по този начин те да получат цялата необходима информация. Ще бъдат раздавани и информационни и рекламни материали. След срещата, на площада ще бъде разположен брандиран автобус. Информационните клипове и филми ще бъдат излъчени отново, този път пред значително по-голяма публика.

П. Павлова


Още за: проект   намаляване   случаи   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар